Cum e să călătorești cu pisica?Posted by On iulie 17, 2019

cum-e-să-călătorești-cu-pisica

Cum e să călătorești cu pisica?

Unic! Multe persoane călătoresc cu câinele. Câți dintre voi ați văzut pe cineva să călătorească cu pisica?

Noi am ales să fim speciali și să ne luăm pisica în călătorii. Pe Pearl, o avem de 2 luni și am învățat-o de mică cu vacanțele. Am găsit-o pe stradă, când avea doar o lună, era mică, stătea în ploaie și plângea, așteptând ca cineva să îi ofere o speranță. Nu cerea mult decât iubire.

Haideți să vedem cum e să călătorești cu pisica. Simplu. Iei rucsacul, cușca, zgarda și pornești la drum. Am mers cu pisica noastră, Pearl în prima ei mini-vacanță. Obișnuim să o ducem cu noi mai peste tot unde mergem. O considerăm un membru al familiei, nu doar un animal de companie, așa că o integrăm în ceea ce facem.

Iată impresiile după o călătorie cu pisica

 

E marți după-amiază (16.07.2019), ne gândim ce să facem și plănuim o escapadă la Vadu Crișului, Bihor. Pisicuța ar fi rămas singură acasă, așa că hotărâm să o luăm și pe ea. Îi scoatem căsuța ei de drum – cușca. O vede și instant intră în ea. Probabil se întreabă „Unde merg iar?”. Îi punem în rucsac apă, mâncare umedă și uscată, o jucărie și pornim. Pearl stă în spate, pe canapea, în căsuță. Miorlăie și se agită puțin, fiind curioasă unde mergem. După un timp se liniștește și adoarme până la destinație. Într-o oră am ajuns la Vadu Crișului. Îi deschidem căsuța și așteptăm să simtă mirosul îmbietor al pădurii. Se trezește. Îi punem lesa și mergem prin pădure. O perioadă de timp am ținut-o în brațe, pentru a se acomoda cu situația, apoi am lăsat-o să exploreze zona. O ținem în lesă pe tot parcursul traseului, pentru siguranța ei. Ne-am oprit de câteva ori pentru a admira zona, de fiecare dată îi umezeam boticul, chiar dacă nu voia să bea apă. E spre binele pisicuțelor, pentru că și ele prin consum de energie simt nevoie de hidratare, doar că sunt atât de îngrijite, încât dacă nu au bolul lor preferă să nu bea sau mănânce. Obișnuiți pisicuța să bea și mănânce din palmă, în situații limită e necesar. Ea se va adapta la situație. Pe Pearl noi am hrănit-o după 3 ore (mâncase înainte să plecăm) când am făcut un mic picnic lângă malul Crișului Repede, în Vadu Crișului.

cum e sa calatoresti cu pisica 4 768x1024 - Cum e să călătorești cu pisica?Drumul nu a fost așa ușor pe cât mi-am imaginat. Ca să ajungem la cascada Vadu Crișului a trebuit să coborâm un drum alunecos. Pe traseul nostru am întâlnit copaci căzuți, pietre și pământ alunecos, cărări înguste, prăpăstii cu peisaje superbe care furau priviri. Totul a fost o aventură. Un traseu aparent scurt, de 30-40 de minute, care îți încearcă limitele. Pisicuța a admirat și a savurat momentul, uneori din brațele noastre fiind conștientă de pericole, alteori descoperind cu propriile simțuri: pământul, frunzele, Crișul, versantul. S-a speriat când a auzit trenul, în zonă circulând foarte multe trenuri. S-a obișnuit treptat cu sunetul și nu mai era așa de panicată.

Întâlnirea ei cu cascada Vadu Crișului a fost delicioasă. A admirat, a fugit prin apă și apoi pe uscat. I-am pus pătura pe crengi de copac, ne privea, pe noi și cascada. Nu a mai vrut să se apropie de cascadă. Era fericită doar că e acolo.

cum e sa calatoresti cu pisica 6 768x1024 - Cum e să călătorești cu pisica?

La final de călătorie, părerile pisicuței au fost clare – încântare și consum de energie. Cum a ajuns înapoi în căsuța ei a dormit tot drumul spre casă.

Călătorii frumoase indiferent că mergeți cu pisica, câinele sau pur și simplu doar voi!

Pearl, pisicuța vă invită să o urmăriți în micile ei aventuri. Miaw, vă dezvălui din agenda mea de călătorii: până acum am văzut Cascada Vadu Crișului, Piața Unirii(evenimentul proiecție pe clădiriile Art Nouveau), Cetatea, Parcul Bălcescu și Parcul 23 august din Oradea.

#detoate

#cat#holiday#pearl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *